3 Handige tools voor Marketeers

De tegenwoordige marketeer is altijd online. Dit vanachter een pc of mobiel. De laatste gadgets worden ingezet en overal worden ideeen en gedachten opgeschreven. Maar door de hoeveelheid hardware zie je door de bomen het bos niet meer.Dan komt een keer dat moment dat je het bewuste bestand niet kunt vinden. Op welke computer staat het nu? Als dan ook nog de deadline dichterbij komt, slaat de paniek langzaam toe.

Gelukkig zijn er een paar eenvoudige hulpmiddelen die je als marketeer een handje helpen. Tools die je zowel online als offline kunt in zetten voor het kanaliseren van je ideeën, gedachten of gewoon werk.

Welke voordelen moeten ze me bieden?
1) Onafhankelijkheid van ruimte en werkplek
2) Inzetbaar zowel online als offline
3) Gebruik op diverse (mobiele) hardware
4) Real-time bereikbaarheid van bestanden

Na een zoektocht ben ik uitgekomen bij de volgende drie. Misschien al bekend, maar ik stip ze toch even aan:

Evernote

Evernote
Een eenvoudige gratis kladblok waarin je je notities en andere inspiratie snel kunt achterlaten. Geen opmaak, geen opsmuk maar daardoor wel effectief. Daar ligt voor mij de kracht van dit programma. Synchroniseren met de server in de “cloud” en voila. Een sync moet je zelf aansturen en houdt er rekening mee dat hierbij alle bestaande files op de server overschreven worden.

Per maand kun je tot 60 MB gratis opslaan. Is dit te weinig voor je, neem dan een Premium account. Vooralsnog voor mij meer dan voldoende, maar ik gebruik het slechts als snelle online kladblok

Dropbox

dropbox
Door velen aangehaald als toptool. Grote voordelen zijn het gemak en de grote opslagruimte in de “cloud” (tot 2 GB). Een usb stick of site als www.yousendit.com om de bestanden uit te wisselen is niet meer nodig. Inzetbaar op de laptop, PC, iPad, Android en BB. Alle bestanden worden opgeslagen in 2 standaardmappen.

Je hebt wel allemaal een account nodig om toegang tot de gedeelde mappen te krijgen. Maar dat weegt niet op tegen de voordelen. Zoals gezegd gaat het mij vooral om die hoeveelheid opslag en het gemak.

Mindmeister

mindmeister
Herken je die sessie met “geeltjes” die je dan later gaat ordenen? Een methode die vaak gebruikt wordt bij brainstormsessies of mindmappen. In feite doe je met Mindmeister hetzelfde, maar dan op je iPad, iPhone of laptop. Misschien een programma dat je niet dagelijks gebruikt, maar wel zo handig.

Bij het gratis account kun je helaas maar drie mindmaps maken. Heb je meer behoefte, dan moet je upgraden. Maar dat zijn de kosten niet. Alleen voor het gebruik op de iPad, moet je voor de app altijd een klein bedrag betalen.

Belemmering
Voor alle 3 tools geldt als “nadeel” dat een registratie nodig is om van het gratis account gebruik te kunnen maken. En als je meer wil, dan kun je tegen een meerprijs upgraden.

Conclusie
Ik gebruik de tools nu zoals ze in de basis zijn. Ieder hulpmiddel heeft een specifieke functie die mij helpt.
1) Evernote: eenvoudige online kladblok
2) Dropbox: online grote bestanden gemakkelijk delen
3) Mindmeister: structureren van gedachten

En jullie?
Maar wat vinden jullie? Of bestaan er andere praktische tools die nog eenvoudiger en effectiever zijn? Ik hoor graag jullie tips…

(deze blogpost was eerder gepubliceerd op www.socialmedia.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.