Pas op voor gaten in de weg

Je kent dat wel. Zit je rustig in je auto, rijdt je met een klap door een groot gat in de weg. Vooral na de winter zijn de wegen behoorlijk beschadigd door vorst en sneeuw. In Canada is het nog slechter dan hier, waardoor ze een voorlichtingscampagne optuigen om de weggebruikers te waarschuwen.


Nu kan ik niet aangeven in hoeverre de staat van de wegen is verslechterd. Het schijnt in Amerika ook zo erg te zijn. Tenminste als ik de diverse speelfilms moet geloven. Misschien dat Elja dit kan aangeven of bevestigen? (hint)

Inmiddels hebben ze er zelfs een term voor uitgedokterd. “Pothole Season”. Als opvallende actie hebben ze een situatie nagebootst. Lekker overdreven, maar wel geinig om te zien. Maar daar bereik je de massa niet mee.

Daarvoor zetten ze een printcampagne in met zeer herkenbare situaties. Acties die zich vaak achter het stuur of op de achterbank van een taxi afspelen. En dan die lastige bonk als je door dat gat in de weg rijdt. Het gemopper en gevloek kan ik me in gedachten al voorstellen…..


Maar als afmaker gaan ze nog een stap verder. Er is zelfs een app in de App Store beschikbaar om de Potholes te ontdekken. Ze hebben er een spel van gemaakt om een soort jacht op de gaten te maken: “Open Season on Potholes”. Input gevraagd aan de weggebruikers om via de app aan te geven waar de gaten zitten. Hiermee kan de gemeente andere rijders waarschuwen, omleidingen arrangeren en repareren.


Natuurlijk ingebouwde stats over hoe het jou vergaat: hoeveel putten je hebt gemeld of hoeveel je er hebt geraakt tijdens de afgelopen rit. Standen kun je delen met je Facebook en/of Twitter vrienden. Op de website www.potholeseason.ca kun je alles registreren en volgen.

Redelijk uitvoerig doortimmerd als actie.  Outdoor, app en print. Op het moment dat ik kijk zijn er meer dan 6.000 putten geregistreerd, slechts 3 gerepareerd. Een stuk budget wordt terugverdiend door de meldingen van de burgers. Hoeft de gemeente dit zelf niet te onderzoeken. Dus je kunt direct overgaan tot actie, maar vooralsnog is die laatste stap een lastige. Dan wordt het weer een dure grap.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bClKVPDDll8[/youtube]
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.