Smoking: We all pay the price

Roken is slecht voor je gezondheid. Algemeen bekend. Nu hoef ik daarvan niet overtuigd te worden, ben niet-roker. Daarentegen zijn er nog velen die men wel kan overtuigen of zelfs behoeden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YU8bv4JEUdw[/youtube]

Clearway Minnesota heeft deze campagne gestart met het oog op de gevaren van roken. De verschillende standpunten, zoals de kosten, het waarom en de effecten worden uitvoerig belicht op de website “We All Pay The Price“.

Voor deze campagne “We all pay the price” wordt TV, internet, busreclames (zoals hieronder) ingezet. Vooral deze bus sides slaan de spijker op zijn kop. 

weallpay_bus

Maar ze gaan met de communicatie-inzet verder dan dat. Een giga billboard vraagt ook de aandacht rondom dit thema. En met name deze laatste is het in mijn ogen net niet. Het beeld (van de bus side) is pakkend, de uiting opvallend (het gevoel van opgesloten in een gevangenis). 

Maar de boodschap blijft een beetje achter. Als je de rest van de campagne mist, dan moet je wel je best doen om te achterhalen van wie de uiting is en wat ze willen vertellen. En dat is wel weer jammer als je de gehele campagne bekijkt. 

weallpaytheprice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.