Social Media in Vintage-Look

Vintage Ads zijn altijd mooi om te zien. Je kent ze wel, die nostalgische advertenties die je meenemen naar vervlogen tijden. Een setting van de ’50 of ’60-jaren is vaak onderwerp van dergelijke advertenties.


Als ik denk aan vintage ads, gaan mijn gedachten ook terug naar Coca Cola. Doordat zij al zo lang aan het merk bouwen, hebben zij legio advertenties ontwikkeld die je tegenwoordig onder die noemer schaart. Een waslijstje met 32 voorbeelden had ik al een keer samengesteld.

Maar als je even verder googelt, kom je op andere prachtige voorbeelden uit, zoals deze of deze. Voor de echte liefhebber kun je op deze of deze site zoeken op onderwerp. Echt, een keuze te over.

Stel dat je deze stijl portretteert op een hedendaags modern verschijnsel als Social Media. Zouden de advertenties voor communicatiediensten Facebook, Twitter, Skype of YouTube er dan zo uitgezien hebben?

In ieder geval heeft MaxiMidia ze zo ingezet voor een seminar-campagne in 2010. Dus enkele jaren oud waarmee ze nog meer de status van Vintage verkrijgen. In de tussentijd hebben ze in mijn ogen niets aan communicatiekracht verloren. Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.