Top Infographics over Pinterest

Het hardst groeiende social netwerk op dit moment is Pinterest. Een digitaal prikbord voor foto’s en afbeeldingen gebaseerd op persoonlijke interesses. Klinkt een beetje “dagboekerig” als je het zo omschrijft, maar de visuele kracht van het medium overdonderd, boeit en is uiteindelijk verslavend.

Wat is Pinterest?
Pinterest is opgericht in 2009 en had 40.000 leden in 2010. In 2011 doorgebroken. Cijfers over januari 2012 geven aan dat dit platform bijna 12 miljoen unieke bezoekers in diezelfde maand heeft gehad. In november 2011 nog “maar” 4,7 miljoen volgens Wall Street Journal. Een explosieve groei, dus.

Op Pinterest kun je je eigen dashboard samenstellen van je interessegebieden. Op het web zie je altijd afbeeldingen die je leuk vind. Soms sla je ze op, maar meestal niet. Met deze online tool kun je de afbeelding toch bewaren. Met de “Pin It” button in je browser kun je deze afbeelding met een simpele klik toevoegen aan je persoonlijke prikbord.

Zoals op ieder social netwerk kun je vrienden volgen en uitnodigen. Alhoewel het platform nu alleen nog maar op “invite” beschikbaar is. Doordat het zo interesse-gedreven is, kun je binnen vrienden ook selecteren welk dashboard je volgt. Daarmee hoef je dus niet alle hobby’s van je vrienden mee te maken in je Pinterest TL.

Daarnaast zijn er algemene categorieen gemaakt die je kunt bekijken. Vanuit deze algemene dashboards, van auto’s, kleding, eten, mannen, personen, kunst, tot fotografie, kun je dan foto’s delen met je vrienden. Je pint ze eenvoudig aan het door jezelf gecreĆ«erde dashboard.

Het leuke is zelfs dat je de dashboards ook “open” kunt stellen voor anderen die een vergelijkbare passie hebben. Zo wordt dit specifieke dashboard dan collaboratief samengesteld. Samen afbeeldingen zoeken, delen.

Visueel ingesteld als ik ben, was ik direct gecharmeerd en getriggerd om deel te nemen. Erg direct, snel en op een eenvoudige manier kun je je interesses laten zien. Maar zo zie je ook de hobby’s en passies van je vrienden. Grappige is dat je soms afbeeldingen voorbij ziet komen, die je niet verwacht of wat je niet achter je vriend gezocht had. Dat maakt het bijzonder, vooral als je aangenaam verrast wordt.

Pinterest is niet alleen voor vrouwen
Nu wordt Pinterest veelal door vrouwen gebruikt. Kleding, shoppen, schoenen, make-up, sieraden en ga zo maar door. Als stoere man wil je natuurlijk geen reputatieschade oplopen als je je daartussen begeeft. Om je te overtuigen dat je geen imago schade oploopt, is hier een infographic die je vertelt dat ook wij als man kunnen “pinnen”.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.